Autor: 021.rs

Novi Sad
06.12.2016.
17:46 > 17:46
Spens je raspisao tender za izbor projektantske kuće koja će osmisliti novi izgled Sportskog centra Sajmište, saznaje 021.
  • RodjeniNS

    07.12.2016 08:59
    @Duki
    Slazem se sa tobom, to da ce se nekome namestiti posao nema dileme, ali aj jos uvek nije donesena nikakva zvanicna odluka, jos uvek nisu dobijene pare iz budzeta.. jos je na nivou price...
    Ali takodje mislim da i ako dodje do konacne realizacije ovog projekta treba ostaviti makar jedan deo koji se nece napalacivati i koji ce ostati rekreativcima da mogu da dzogiraju...
    Fudbalske terene ce verovatno zauzeti
    ( iznajmiti ) odma privatne skole fudbala, a trim staze,skok u dalj i ostele atletske discipline ce pripastu Atletskom klubu Vojvodina jer ce se naci u opasnom problemu kada pocne izgradnja trznog centra kod stadiona...jer su im tamo uzeli pomocni stadion.
    Komercijalizovalo bi se sigurno...makar jedan deo...ali mislim da je bolje to,bolja ideja nego Aqua park kao sto pise na kraju teksta.
  • RodjeniNS

    07.12.2016 08:21
    Po mojim minusuma i po vasim komentarima kanda da bas volite da zivite u starom,skrnavom, ofucanom...samo nek je dzabe i nek ostane onako kako ste vi navikli da izgleda...kako su vam dedovi i roditelji ostavili.Samo nista ne menjati i nista ne dirati...nek je sve puno smeca, spriceva, flasa od alkohola i psecih izemeta...na sportskim terenim...ali nema veze dzabe je.
    Da se razumemo, rodjeni sam Novosadjanin 1974 godine, i ja sam se igrao na ovim terenima za dzabe, i danas se rekreiram na njima, dovodim svoje dete...ali mi se zgadilo pomalo kada oko sebe vidim to smece,prljavstinu, dok trcim ugazim u psecu kaku, kao i moje dete, kada vidim onu cesmu gde treba da pijemo vodu,sta je oko nje i na cega lici i ne bi ovo podrzao da se ovi tereni ruse, naravno i ne daj boze pravi trzni centar ili neka zgradurina...ali rekonstrukcuju,adaptaciju, i pravljenje da bude lepse i modernije itekako podrzavam.
  • Duki

    07.12.2016 00:55
    Namestanje posla nekom
    Zaista nema potrebe praviti tribine, svlacionice i slicno. Odrastao sam na tim terenim, to je onako narodska prica da ljudi iz kraja i sire dodju i sportuju tu bez para kada i koliko hoce. Imao sam fizicko tu godinama, trcao sam na toj stazi isto godinama kada sam se spremao za takmicenja. Tu samo treba ogradu doterati i postojeci sadrzaj. Sve ostalo je guranje para u dzepove vlasti i njihovih peraca. Takvim promenama sajmiste bi potpuno promenilo karakter i strukturu korisnika. Ako je u pitanju komercijalizacija, ni to mi se ne svidja...do sada je to bilo dzabe, a komercijalnu pricu neka prave privatnici po kamenjaru i slicnim lokacijama. SPENS neka ulozi bolje u rekonstrukciju svog trznog centra, jer rapidno propada. Sport ga ne moze spasiti
  • Realista

    06.12.2016 23:29
    Nisu vam smesni komentari
  • Lexv

    06.12.2016 23:24
    Sve se nesto plasim da ce ti "prateci" sadrzaji opet biti neki lokali u kojima ce nesto da se prodaje.
  • Nindža Kornjačleone

    06.12.2016 22:00
    Prosli put kada su rekonstruisali sajmiste, poceli da naplacuju ono sto je vazda bilo dzabe.
    Videcemo sta ce sada da bude. Sudeci po tome ko se time bavi, verovatno nista dobro.
  • RodjeniNS

    06.12.2016 20:55
    Ajmo sad pocinje kuknjava..evo Visekruna vec patetise....isto kao za sve sto se srusilo i za sve sto ce se srusiti!
    Kakve manje zelene povrsine?! Ostaje sve u okvirima i ostaje stadion. I treba da se sredi, hvala Bogu! Na cega sad lici?! Ograda iskidana stara ko Biblija iz sezdeset i neke...ko zna kada je zadnji put ofarbana..ono tamo je izvor zaraze na cega lici..a ne zelena oaza a jos manje lici na mesto za zdravlje i sport.
    Nemojte samo kukati kao za "Pecurku", za sportske terene kod Merkatora i Spensa...o treba da se ulaze u sredjivanje i inovacije u gradu...dokle da bude kao sto su nam dedovi gradili...dolaze nova vremena , nasoj deci treba da ostane nesto novo,da mi napravimo nesto novo ua njih kao sto su nama napravili a ne da " uzivamo" u starudijama koje su nam dedovi ostavili.
    Bravo gradu na inicijativi da se ovo sredi.
    I kad se sredi cuvari i da se odrzava red i kontrolise ko ulazi i sta radi na terenima..da nebi imali istrcavanje kerova na travi stadiona.
    Odlicno cuvate zelenu povrsinu.
  • Inspektor Višekruna

    06.12.2016 19:04
    Znači
    Još manje zelenih površina.
    Bolje staviti moratorijum na svaku gradnju u NS-u.
  • /

    06.12.2016 18:22
    /
    vid pa nema nista o turizmu.
    ubacte pasarelu za pretrcavace

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna